Neurofeedback in de huiskamer

In de Verenigde Staten is neurofeedback al jaren een populaire behandelvorm in de geestelijke gezondheidszorg. In Nijmegen heeft EEG Resource, in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen tele-neurofeedback ontwikkeld: neurofeedback via internet. Neurofeedback wordt op deze manier ook voor u toegankelijk. Zonder medicatie, onder begeleiding van een psycholoog.

Al sinds 2006 biedt EEG Resource tele-neurofeedbacktherapie aan. Hierbij kan u thuis worden behandeld via internet en krijgt de psycholoog de hersenactiviteit (het EEG) van u real time in beeld. Het voordeel van deze vorm is dat de therapie kosteneffectief kan worden aangeboden. Bovendien hoeft u de neurofeedback-praktijk in Nijmegen niet te bezoeken. Dit bespaart u veel reistijd. Het maakt behandeling in het buitenland ook mogelijk. We hebben ervaring tot en met Zuid-Afrika! EEG Resource bood deze gesuperviseerde tele-neurofeedback behandelmethode als eerste in de wereld aan.
Deze real-time supervisie betekende een grote vooruitgang ten opzichte van thuistraining waarbij de therapeut de gegevens pas na afloop kon inzien.

Met EEG Resource profiteert u ook thuis van deskundige begeleiding.

Nu thuis zelfstandig trainen

Door de laatste ontwikkelingen kunt u nu ook thuis zelfstandig trainen, want de speciale software stuurt tijdens uw training de feedback online naar onze praktijk in Nijmegen. U kunt dus zelfstandig trainen op een voor u geschikt moment. Eens per drie weken overlegt u een-op-een met uw psycholoog over de voortgang. Natuurlijk kunt u bij veranderingen ook persoonlijke coaching krijgen. Eenvoudiger kan het niet.

hersenvolume bij ADHD